Verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma

” Weer Baas in eigen stad” !

Enkhuizen is een prachtige stad, maar wel een stad die onder grote druk staat: de politiek negeert stelselmatig de belangen van burgers en doet momenteel te weinig aan hun problemen. Nieuw Enkhuizen wil een alternatief bieden voor deze vastgeroeste politiek.

Nieuw Enkhuizen wil een weg inslaan naar een vrije en welvarende samenleving: op naar een stad vol kansen en mogelijkheden! Vrijheid en eigen initiatief dienen weer een kans te krijgen en de ondernemingszin moet weer alle mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien. Het is immers niet de overheid die het aantal banen laat groeien; het zijn de ondernemers die welvaart en werkgelegenheid creëren! Dit is altijd zo geweest en zo zal het weer moeten worden, willen we de impasse doorbreken waarin onze economische situatie momenteel gevangen zit. De gemeente heft immers nog steeds veel te veel lokale belastingen en remt de economische groei op deze manier af. De nieuwe participatiewet biedt zeker kansen, maar ook bedreigingen waar we voor moeten waken. Het is immers niet de taak van de ambtenaar om op de stoel van de arts plaats te nemen!

Een ander belangrijk speerpunt van Nieuw Enkhuizen is de veiligheid. Het is nog steeds niet goed gesteld met de veiligheid op straat, en voor Nieuw Enkhuizen is aandacht voor veiligheid dan ook topprioriteit. Een veilige buurt is immers een prettige buurt!

Dus:

 Geen beloftes die we niet na kunnen komen.

               “Weer Baas in eigen stad”!

Poster 3

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *