Verkiezingsprogramma

 

 

 

 

 

 

Wij kennen U, en onze stad!

————————————————————————————————————————-

Kernpunten Nieuw Enkhuizen, Gemeenteraad 2022-2026

 • Gratis 1 parkeervergunning voor inwoners en middenstanders, evt. tweede parkeervergunning op aanvraag! Geen geldverslindende peperdure Parkeeronderzoeken meer: van de miljoenen dat dit gekost heeft, had Enkhuizen een behoorlijke parkeergarage kunnen bouwen!
 • Wij kiezen weer voor het systeem coalitie/ oppositie, meer daad in de raad: Glashelder: Wethouders komen als eerste keus uit onze eigen stad! Openbaarheid van het Coalitie- akkoord en een laagdrempelig bestuur, geen achterkamertjes!
 • Aandacht voor onze mooie kerken en monumenten, Cultureel erfgoed, Oud Enkhuizen!
  Bekijken of we kunnen uitstappen( Enkxit) bij het geldverslindende mislukte ambtelijke samenwerkingsproject S.E.D. (Stede Broec/ Enkhuizen/ Drechterland), anders: toezicht hierop, door externe partij!
 • Grote waakzaamheid betreffende de verkeersveiligheid, weg- en rioolonderhoud, met name voor ouderen en mindervaliden met rollators/ scoot-mobiel, etc. !
 • Ouderen in de laatste levensjaren niet verkassen naar elders, tenzij ze dit zelf willen! De menselijke maat moet terugkeren in Enkhuizen!
 • Jongeren voor de stad behouden, zij vormen immers de toekomst voor onze economische welvaart. Hierbij horen ook goede scholing, sport- en recreatiefaciliteiten, en een jeugdhonk!
 • Orde en veiligheid in onze mooie stad, is wat Nieuw Enkhuizen betreft een topprioriteit, ’s zomers, met zoveel toeristen in de stad, moet er permanent een mobiele politiepost aanwezig zijn!
 • Eigen inwoners: voorrang bij woningtoewijzing, zorg voor meer jongeren- /starterswoningen. Statushouders geen voorrang! Scherper toezicht door ambtenaren, op Welwonen/Welzijn. Koopwoningen alleen voor eigen bewoning Stop het huisjes-melken en de illegale Air b&b!
  Wij willen in Enkhuizen binnen de gemeente grenzen geen intensieve veehouderij, binnen een straal van 3 kilometer rondom de bebouwde kom, en ook geen uitzonderingen voor de huidige aanvragen!
 • Horecaondernemers en middenstand faciliteren, en ondersteunen in: Toeristische uitstraling! Terugkeer van evenementen zoals Jazz/bluesfestival, en ‘s zomers tijdelijk de Spiegeltent terug, op het Landje van Top !
 • Volop aandacht voor Enkhuizer Seed Valley, en de nautische sector, dus ook faciliteren!
 • Industrieterreinen opwaarderen, de rode loper uitleggen voor ondernemers, geef ze de ruimte!
 • Wij verzetten ons met man en macht tegen de inpoldering van het IJsselmeer/ Markermeer, windturbines in het meer en zonneparken! Hiervoor hebben wij samen met Hart voor Medemblik, een facebookgroep opgericht, ook in samenwerking met de vissers. De groep heet: “Vrienden behoud het IJsselmeer”. U kunt kosteloos lid worden hiervan!
 • Authentieke Bruine vloot, en Visserijschepen in onze stad houden, met in de winter gratis ligplaatsen!
 • Meer oog en aandacht voor Enkhuizen buiten de Vest, opwaardering Winkelcentrum Koperwiekplein!!
 • Subsidies onder de loep: b.v. Drom, zwembad, Weeff, sportverenigingen, etc.
 • Het maaibeleid en groenonderhoud, tot topprioriteit maken, vooral trappen en bankjes onkruidvrij houden. Niet alleen bij klachten in actie komen!
 • Gastvrij parkeren in Enkhuizen: wij gaan inzetten op: Voordelig parkeren voor toeristen, dagjesmensen, en langparkeerders Charter-pleziervaart, op een bewaakt parkeerterrein buiten de stad, alwaar vandaan de mensen volgens het zogenaamde “Leids model” met busjes {tegen kostprijs) naar de stad-, en retour worden gebracht! Blauwe zones voor kort-parkeren blijven gehandhaafd, en extra controle op schijf-verzetters!

10 Reacties

 1. Mart

  Ik vind het programma top…ik hoop dat jullie ook wat tegen de verpaupering verder doen … Van Enkhuizen en de leeg loop inderdaad..het criminele mag ook aan gepakt worden en de honden poep met opruim plicht

  Antwoord
  • Piet Mazereeuw

   Beste Mart,

   bedankt voor uw compliment en uw goede feedback, wat de verpaupering betreft zijn wij, zoals in onze speerpunten ook staat, voor opwaardering van het Koperwiekplein, en het groenonderhoud bijhouden, en streng handhaven op de opruimplicht van hondenuitwerpselen! d.m.v. stevige boetes! Ook willen wij dat de woningbouwvereniging hun huurders aanpakken als zij hun tuinen niet bijhouden! Betreft de leegloop is ons standpunt: onze jongeren in de stad houden, en laten blijven, dit is van levensbelang voor de toekomst van Enkhuizen!
   Criminele zaken aanpakken is een grote topprioriteit voor onze partij, wij zeggen dan ook: in de zomer met ook nog eens zoveel toeristen in de stad, moet er permanent een mobiele politiepost in de stad komen! Ook maken wij ons al heel lang sterk voor de wegbezuinigde zichtbare wijkagent gewoon, op de fiets, terug in de straat, een veilige stad, staat dan ook garant voor een leefbare stad!

   Hopende uw twijfels weggehaald te hebben om op Nieuw Enkhuizen te stemmen, met vriendelijke groet,
   Piet Mazereeuw, lijsttrekker Nieuw Enkhuizen

   Omdat wij U kennen, en onze stad!

   Antwoord
   • Mart

    Dank voor uw andwoord..en uw heldere uitleg.
    Fijn avond..
    Mart

    Antwoord
    • Piet Mazereeuw

     Bedankt voor uw positieve feedback

     Antwoord
   • B. V

    Stevige boetes blijken al jaren niet te helpen op alle vlakken, meer toezicht en dus de kans dat je tegen de lamp loopt heeft mijn inziens meer effect.
    Voorbeeld, 1 keer per jaar met de telefoon in de hand achter het stuur 350 euro, tegen 1 x maal per week aan 100 euro, wat brengt het beste een gedragsverandering?

    Antwoord
    • Piet Mazereeuw

     helemaal mee eens ,strenger straffen helpt, lik op stukbeleid maar helaas zijn ze daar allen veel te soft in in ons land!

     Antwoord
  • Esther

   Hallo, even een vraagje omdat ik er niks over terugvind op jullie site. Wat vinden jullie van het vakantiepark? Moet eerst de onderste steen boven of kan eindelijk de eerste steen gelegd gaan worden zonder al die moeilijke onderzoeken die andere partijen willen?

   Antwoord
   • Piet Mazereeuw

    Nieuw Enkhuizen steunt dat er onderzocht gaat worden en of de overeenkomst aan de eisen voldoet,
    ondertussen zouden ze wel kunnen beginnen met de aanleg van het aan ons beloofde openbaar recreatieterrein en het strand, dan kunnen we daar allen lekker op recreëren!

    Bedankt voor uw goede vraag!

    gr. Piet

    Antwoord
 2. laura

  kan ik hier uit opmaken dat er dus geen tweede vergunning voor gezinnen met 2 auto’s meer komen? lijkt mij niet van deze tijd waar mensen eigenlijk al niet meer zonder 2e auto kunnen, zij het voor werk of andere dingen.

  Antwoord
  • Piet Mazereeuw

   absoluut zijn wij niet tegen de tweede vergunning, parkeerprobleem hangt niet daar vanaf!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *