Verkeer

Het is in het verleden al vaak aangehaald richting de gemeente en de BOA’s dat op de eerste plaats sommige verkeerssituaties onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk zijn. Op de tweede plaats dat er weinig tot geen handhaving is op het parkeerbeleid waardoor er op de meest onlogische plekken geparkeerd wordt, omdat er niet op bekeurd wordt.

Ik heb samen met een brandweer collega een ronde door de stad gereden met een brandweervoertuig om zo een aantal situaties in beeld te brengen, deze vindt u hieronder.

Breedstraat t.h.v. nr. 9

– Doordat er een knik in de weg zit en er geparkeerde auto’s staan is er niet door te komen met een brandweer voertuig.

Breedstraat t.h.v. nr. 81

– Doordat er veelal voertuigen aan beide kanten van de weg staan is doorgang met een brandweervoertuig niet mogelijk. Ook parkeerverboden worden genegeerd.

Breedstraat t.h.v. nr. 148

–  Hier wordt het parkeerverbod systematisch genegeerd en daardoor is er geen doorgang mogelijk voor hulpdiensten. Het bord wordt naar zeggen van een omwonende vaak handmatig omgedraaid, zodat het parkeerverbod niet zichtbaar is.

Bocht

– Hier staan systematisch voertuigen geparkeerd. Zelfs midden op de stoplijn voor de brug. Geen doorgang mogelijk voor hulpdiensten.

Parklaan

–  We zien door de hele stad heen dat parkeerplaatsen niet voor 100% benut worden. Die overige 20 cm is vaak alles wat nodig is om een normale doorgang mogelijk te maken.

Begoniastraat

–  Hier wordt het parkeerverbod compleet aan de laars gelapt. In de gehele bloemenbuurt staan voertuigen op de stoep of half in voortuinen geparkeerd. Hier is in de avond of nacht situatie niet door te komen met grotere (hulpverlenings-)voertuigen.

Zuider boerenvaart

–  Zoals door de gehele stad heen staat ook hier een voertuig binnen 5 meter van een kruising waardoor de bochten vaak slecht of niet te nemen zijn.

Conclusie: 

–  Parkeerverboden worden slecht of niet opgevolgd

–  Er wordt overal binnen 5 meter van kruisingen geparkeerd

–  De ruimte in parkeervakken worden niet volledig benut

–  Er wordt vaak aan weerszijden van wegen geparkeerd

–  Er zijn op te weinig knelpunten parkeerverboden

Bovenstaande leidt vaak ertoe dat hulpdiensten niet snel ter plaatse kunnen komen met als gevolg dat er onnodig slachtoffers kunnen vallen. Ook leidt het vaak tot frustratie bij de medeburgers van onze mooie stad.

Ik hoop dat ik hiermee een duidelijk beeld schep waar de hulpdiensten en medeburgers tegenaan lopen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *