Prioriteiten

 

Wij kennen U, en onze stad!

 

Kernpunten Nieuw Enkhuizen, Gemeenteraad 2022-2026

Gratis 1 parkeervergunning voor inwoners en middenstanders, evt. tweede parkeervergunning op aanvraag! Geen geldverslindende peperdure Parkeeronderzoeken meer: van de miljoenen dat dit gekost heeft, had Enkhuizen een behoorlijke parkeergarage kunnen bouwen!

Wij kiezen weer voor het systeem coalitie/ oppositie, meer daad in de raad: Glashelder: Wethouders komen als eerste keus uit onze eigen stad! Openbaarheid van het Coalitie- akkoord en een laagdrempelig bestuur, geen achterkamertjes!

Aandacht voor onze mooie kerken en monumenten, Cultureel erfgoed, Oud Enkhuizen!
Bekijken of we kunnen uitstappen( Enkxit) bij het geldverslindende mislukte ambtelijke samenwerkingsproject S.E.D. (Stede Broec/ Enkhuizen/ Drechterland), anders: toezicht hierop, door externe partij!

Grote waakzaamheid betreffende de verkeersveiligheid, weg- en rioolonderhoud, met name voor ouderen en mindervaliden met rollators/ scoot-mobiel, etc. !
Ouderen in de laatste levensjaren niet verkassen naar elders, tenzij ze dit zelf willen! De menselijke maat moet terugkeren in Enkhuizen!

Jongeren voor de stad behouden, zij vormen immers de toekomst voor onze economische welvaart. Hierbij horen ook goede scholing, sport- en recreatiefaciliteiten, en een jeugdhonk!

Orde en veiligheid in onze mooie stad, is wat Nieuw Enkhuizen betreft een topprioriteit, ’s zomers, met zoveel toeristen in de stad, moet er permanent een mobiele politiepost aanwezig zijn!

Eigen inwoners: voorrang bij woningtoewijzing, zorg voor meer jongeren- /starterswoningen. Statushouders geen voorrang! Scherper toezicht door ambtenaren, op Welwonen/Welzijn. Koopwoningen alleen voor eigen bewoning Stop het huisjes-melken en de illegale Air b&b!

Wij willen in Enkhuizen binnen de gemeente grenzen geen intensieve veehouderij, binnen een straal van 3 kilometer rondom de bebouwde kom, en ook geen uitzonderingen voor de huidige aanvragen!

Horecaondernemers en middenstand faciliteren, en ondersteunen in: Toeristische uitstraling! Terugkeer van evenementen zoals Jazz/bluesfestival, en ‘s zomers tijdelijk de Spiegeltent terug, op het Landje van Top !

Volop aandacht voor Enkhuizer Seed Valley, en de nautische sector, dus ook faciliteren!
Industrieterreinen opwaarderen, de rode loper uitleggen voor ondernemers, geef ze de ruimte!

Wij verzetten ons met man en macht tegen de inpoldering van het IJsselmeer/ Markermeer, windturbines in het meer en zonneparken! Hiervoor hebben wij samen met Hart voor Medemblik, een facebookgroep opgericht, ook in samenwerking met de vissers. De groep heet: “Vrienden behoud het IJsselmeer”. U kunt kosteloos lid worden hiervan!

Authentieke Bruine vloot, en Visserijschepen in onze stad houden, met in de winter gratis ligplaatsen!

Meer oog en aandacht voor Enkhuizen buiten de Vest, opwaardering Winkelcentrum Koperwiekplein!!

Subsidies onder de loep: b.v. Drom, zwembad, Weeff, sportverenigingen, etc.
Het maaibeleid en groenonderhoud, tot topprioriteit maken, vooral trappen en bankjes onkruidvrij houden. Niet alleen bij klachten in actie komen!

Gastvrij parkeren in Enkhuizen: wij gaan inzetten op: Voordelig parkeren voor toeristen, dagjesmensen, en langparkeerders Charter-pleziervaart, op een bewaakt parkeerterrein buiten de stad, alwaar vandaan de mensen volgens het zogenaamde “Leids model” met busjes {tegen kostprijs) naar de stad-, en retour worden gebracht! Blauwe zones voor kort-parkeren blijven gehandhaafd, en extra controle op schijf-verzetters!

12 Reacties

 1. Pieter Mazereeuw

  Dank voor uw reactie Ivo, wij zullen hier zeker als lokale partij naar gaan kijken!

  Antwoord
  • Talitha

   Een grote parkeergarage op het parkeerterrein van het station zou wel veel problemen verhelpen

   Antwoord
   • Piet Mazereeuw

    Zijn wij het ook mee eens of een ondergrondse parkeergarage, helaas heeft Enkhuizen daar geen geld meer voor, alles uitgegeven aan dure parkeeronderzoeken!

    Antwoord
 2. A.Wit

  Snelheidsoverschrijding 30km zones:
  Ondanks verschillende klachten wordt hier niets aan gedaan.
  Een 30 km zone hoort zelfhandhavend te zijn, dat geldt zéker niet voor de Noorderweg.
  Aanvullende maatregelen zijn hier op z’n plaats.

  Antwoord
  • Piet Mazereeuw

   Bedankt voor uw feedback, ik zal onze verkeersspecialist ernaar laten kijken, dan ontvangt u nader bericht!

   gr. Piet

   Antwoord
   • A.Wit

    Bedankt voor uw aandacht.
    Een uitbreiding van het aantal wegversmallingen, strategisch geplaatst, zou mogelijk al een oplossing zijn.

    Antwoord
  • M.N

   Eveneens het Westeinde, al jaren aan het melden en klagen… nog steeds geen veilig wonen.

   Antwoord
   • Piet Mazereeuw

    Hallo,

    het Westeinde moet verkeers- technisch eerst flink op de schop voordat er met de bouw begonnen kan gaan worden, als het aan ons ligt, eerst de verkeersveiligheid waarborgen voordat de vrachtwagens gaan af en aan rijden!

    m.v.g. Piet

    Antwoord
 3. Plien

  Het zou fijn zijn als er in enkhuizen ook een weekend/avond huisarts is. Ik kan savonds met 3 kinderen niet bij de huisartsenpost in Hoorn komen.

  Antwoord
  • Piet Mazereeuw

   Nieuw Enkhuizen vind absoluut dat er een dienstdoende huisarts in de avonden en weekenden beschikbaar moet zijn voor Enkhuizen!
   Hierin zouden wij prima samen kunnen werken met andere lokale partijen die dit ook willen, maar in de lokale politiek moet je ook wel altijd nog wel daar een meerderheid voor hebben!
   Stem dus in ieder geval allen op een lokale partij, want zij hebben een hart voor onze stad!

   m.v.g. Piet

   Antwoord
 4. Remco

  Ik ben ook tegen het volplempen van de Zilverstraat/Hoogstraat! Mensen moeten toch ook nog ergens kunnen parkeren?

  Antwoord
  • Piet Mazereeuw

   absoluut Nieuw Enkhuizen is het met uw mening eens

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *