Ondernemers

Het bedrijfsleven is de kurk waarop we drijven. In Enkhuizen zijn wij bevoorrecht met bedrijven in de zaadsector die toonaangevend zijn in de wereld. Veel inwoners uit onze stad, maar ook uit de directe omgeving, verdienen er hun boterham.

Daarnaast kennen we op de industrieterreinen Ketenwaal en Krabbersplaat alsmede het bedrijventerrein Schepenwijk tal van andere grote alsmede kleinere bedrijven van importantie op nautisch gebied en kunststof verwerking die voor een belangrijk stuk werkgelegenheid zorgen.

In de binnenstad en ’over de Vest’ vinden we veel ondernemers in de detailhandel en verder heeft Enkhuizen een kwalitatief hoogstaand aanbod van horeca.

Een grote groep van vooral jonge ondernemers heeft – al dan niet uit nood geboren – ervoor gekozen om een eenmansbedrijf te beginnen, als ZZP’er.
Het Zuiderzeemuseum, Sprookjeswonderland en de ’bruine vloot’ zijn in Nederland net zo bekend als de Enkhuizer Almanak en de Enkhuizer Jodekoeken.  Kortom, we mogen best trots zijn op wat we allemaal binnen en buiten de Koepoort aan bedrijvigheid hebben.

Ondernemersklimaat

Nieuw Enkhuizen heeft een goed ondernemersklimaat hoog in het vaandel staan. Zij vindt het belangrijk dat ondernemers (net als burgers overigens) bij het aanvragen van vergunningen en andere zaken door de gemeente in het doolhof van regeltjes goed en zo snel als mogelijk geholpen worden. Klantvriendelijkheid staat daarbij bovenaan.

In de bres

Het kan en mag toch niet zo zijn – zoals in het nabije verleden gebeurde – dat een ondernemer op zijn simpele vraag wie er over grondverkoop gaat op Schepenwijk een mailtje terug krijgt van een wethouder met het korte antwoord: “Ik niet.”

Uiteraard is ons raadslid van Nieuw Enkhuizen na het horen van dit korte antwoord in de bres gesprongen voor deze ondernemer. Niet door meteen naar de krant te stappen, maar door op het stadhuis deze afkeurende wijze van omgaan met ondernemers aan de kaak te stellen. Deze zaak werd vervolgens keurig afgewikkeld. 

Gelukkig gaan de meeste zaken goed in Enkhuizen.

Om te inventariseren waar mogelijk knelpunten optreden, zet Nieuw Enkhuizen een eigen ontwikkelingsbureau op waarin mensen zitten die meedenken met ondernemers en waar nodig opkomen voor hun belangen.

Mocht u als ondernemer tegen een probleem oplopen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *