Actueel

 

 

 

 

 

Persbericht Nieuw Enkhuizen!

l.s.

Onze partij bereikte het bericht dat  Welwonen voornemens is, de woningen in de bloemenbuurt te gaan slopen gezien de slechte staat: dit is voor veel mensen een teleurstellend bericht, echter volgens de lokale partij Nieuw Enkhuizen biedt dit ook kansen!

Kijkend daarbij naar de schitterend gerenoveerde flat, aan de Asterstraat, kwamen wij van Nieuw Enkhuizen op het volgende idee: de sloop van de woningen, zal  uiteraard onvermijdelijk zijn, maar hoe mooi zou het zijn om de dan vrijgekomen ruimte op te vullen met nog 3 of 4 van die fraaie flats!

Een win/win situatie , want je helpt er een groot aantal woningzoekenden mee, en Nieuw Enkhuizen vind het idee van de bedachte, tijdelijke  zgn.  ‘flex-flats” een hele slechte optie aangezien de infrastructuur aanleggen daar, al een paar jaar kost, en het milieu wordt ook fors hier mee belast, en het is een ad- hoc oplossing!

Nee dan beter aan de Asterstraat een aantal flats neerzetten, met als voorbeeld :de Grote Waal in Hoorn, daarmee help je echt een groot aantal mensen, n.l. : bijvoorbeeld: 48 gezinnen per flat, maal:  4 is 192 woningzoekende gezinnen geholpen!

Een win/ win situatie dus!

Al  vind Nieuw Enkhuizen wel dat het een bijzonder grote gemiste kans is, van Welwonen, om de 19 hectare grond aan het Westeinde te laten schieten ten gunste van Intermaris woondiensten, onze collega Roger Tonnaer van de gelijknamige fractie uit Hoorn,  heeft hier al een zeer kritisch artikel over geschreven !

 

Wij kennen U, en onze stad!

Piet  Mazereeuw

Lijsttrekker Nieuw Enkhuizen

Flats Asterstraat
De prachtige gerenoveerde flat aan de Asterstraat.
Bron NHD