Column Jenny Essen

Hoi Indi, hoi Borretje, hoi Japie, hoi Rufus.  Een greep uit de roepnamen van honden die met het baasje al jarenlang dagelijks met elkaar optrekken op het recreatieoord. De baasjes wandelen al genietend in de prachtige natuur en de honden leven zich uit op de grasvelden en het strandje.  Een plons in het IJsselmeer is een welkome aanvulling. Wat een vrijheid om in dit openbaar gebied te mogen vertoeven. Vlak ook de prettige sociale contacten niet uit. Helaas gaan de gesprekken de laatste tijd uitsluitend over het verkwanselen van ons unieke recreatieoord aan Droomparken, voor ons allen een nachtmerrie.

Helaas zijn we gedwongen genoegen te nemen met de 50%  van het recreatieoord die is overgebleven tussen het Buitenmuseum en het zwembad.

Met lede ogen hebben we gezien dat tussen zwembad en inlaat de expansiedrift van Droomparken al heeft toegeslagen. Het landje van Groen, het meertje en het Rietbos hebben plaats moeten maken voor een woonwagenpark, 90 chalets en een camperterrein. Openbaar vrij natuurgebied is vakkundig omgezet in privaatterrein waar de recreant uit Enkhuizen niets meer heeft te zoeken.

Het voorgenomen besluit om tussen het Buitenmuseum en het zwembad 160 vakantiewoningen te plaatsen slaat alles. Onze plaatselijke bestuurlijke Snollebollekes niet links niet rechts om, hoezo Wet Openbaar Bestuur, niet naar voren en achteren, kortom openbaarheid is een vies woord, zijn de laatsten waar je wat van kan verwachten.

Zonder te weten hoe het plan er uit ziet zijn de beslissingen al genomen en dan hebben we het nog niet eens over de verkoopprijs van de grond. Wat een bestuurlijk onvermogen!

We gaan naar buiten waar de vogeltjes fluiten, waar de vrijheid vrolijk bloeit en door Droomparken vakkundig wordt uitgeroeid.

Vuilnisman Droomparken mag ook mee!!!!!!